Kinderportretten abstract of realistisch

Kinderen zijn het meest dankbare onderwerp om vast te leggen op een schilderdoek. Dat maakt het schilderen van kinderportretten tot een van de favoriete – en meest uitdagende – opdrachten voor beeldend kunstenaar Rineke Engwerda.

Rineke werkt al ruim vijftien jaar als beeldend kunstenaar en schildert daarnaast portretten op bestelling. Voornamelijk kinderportretten, in opdracht van ouders die hun zoon(s) of dochter(s) op een bijzondere manier willen vereeuwigen.

 

 

 

 

Rineke schildert kinderportretten in twee stijlen: realistisch en stripachtig. Het realistische werk is als een meesterlijke foto, waar je kind op staat zoals je hem of haar kent. Voor dit type doek maakt Rineke zelf foto’s. Door de kinderen te ontmoeten, ziet ze hoe ze zijn en wat ze uitstralen. Wat gebeurt er met hun gezicht of ogen als ze lachen? Welke houding hoort onmiskenbaar bij dit persoontje? Als je geïnteresseerd bent, vind je hier meer informatie over realistische portretten.

Kinderportretten in stripachtige stijl

De stripachtige stijl is speelser dan het realistische werk, met snelle streken op het doek. Voor Rineke is deze manier van schilderen een tweede natuur, sinds ze als jong meisje gefascineerd werd door de eerste Manga tekenfilm op de Nederlandse televisie.

Kies je voor een kinderportret in stripstijl, dan kun je zelf foto’s aanleveren. Hierbij komt het minder nauw met de details, en deze schilderijen krijgen geen achtergrond zoals bij de realistische doeken wel het geval is.

De beste kinderportretten zijn kunstwerken

Rineke begon als beeldend kunstenaar en ging pas kinderportretten in opdracht te maken, toen een bewonderaar van haar autonome werk daarom vroeg. Van opdrachtgevers hoort ze dat een kinderportret voor hen eeuwigheidswaarde heeft. Het is een geschenk aan henzelf als ouders, maar ook aan de kinderen die geportretteerd worden.

Simpel gezegd: je kunt een foto uitvergroten of op canvas laten drukken, maar een geschilderd kinderportret is een intenser en ongeëvenaard tijdsdocument. Zeker van de hand van een beeldend kunstenaar als Rineke Engwerda, die de kinderziel prachtig weet te vangen. Zo kies je voor een portret dat met de jaren steeds waardevoller wordt.

Wil je meer weten?

Op deze website vind je meer informatie over de mogelijkheden van een geschilderd portret, de standaardafmetingen en de tarieven. Heb je speciale wensen of een vraag? Neem dan contact op via sweetrabbit@planet.nl of bel 06 5559 6969.