Tarieven, formaten en bestellen

Wil je een schilderij of portret in opdracht laten maken door beeldend kunstenaar Rineke Engwerda? Hieronder vind je alle praktische informatie. Voor vragen kun je uiteraard contact opnemen.

Onderwerpen voor een portret in opdracht

Dankzij haar vermogen om hyperrealistisch te schilderen, kun je Rineke om bijna alles vragen. Ze schildert niet alleen doeken van mensen (veelal kinderen) in opdracht, maar ook konijnen, huizen, auto’s en bijzondere momenten. Zoals een huwelijk, pensionering (emeritus) of trouwdag.

Tarieven en standaardformaten voor een schilderij op bestelling

Na ruim twintig jaar als autonoom beeldend kunstenaar en portretschilder, heeft Rineke een sterke voorkeur voor doeken van bepaalde formaten. Zo gebruikte ze het liefst 150 x 60 cm:

 • 30 x 40 centimeter: ideaal voor het portretten van hoofd en schouders, voor huizen, auto’s en huisdieren.
  Kosten vanaf: € 1250,-
 • 70 x 60 centimeter: ideaal voor het portretteren van hoofd tot heupen/bovenbeen.
  Kosten vanaf: € 1900,-
 • 150 x 60 centimeter: prachtig voor het portretteren ten voeten uit.
  Kosten: € 3500,-
 • 40 x 40 centimeter : portretteren in stripachtige stijl (hoofd en schouders).
  Kosten: € 625,-

Alle bedragen zijn inclusief materiaalkosten en fotografie. Bij het verstrekken van de opdracht doe je een vooruitbetaling van een derde deel van het totaalbedrag.

Speciale wensen

Heb je een bepaalde plek in gedachten waar het doek straks komt te hangen? Of heb je zelf voorkeur voor een bepaald formaat? In overleg is bijna alles mogelijk. De tarieven zijn gebaseerd op de grootte van het doek, dus voor jouw eigen afwijkende formaat kun je op basis van bovenstaande een inschatting maken. Of neem contact op met je wensen voor een exacte prijs >

Ook qua stijl kun je jouw voorkeuren aangeven. Het eerste portret dat Rineke in opdracht schilderde was voor een bewonderaar van haar autonome werk. Hij wilde graag dat ze zelf elementen aan het portret zou toevoegen, in de Manga stijl die geregeld in haar autonome werk opduikt. Rineke heeft zich over de jaren veel technieken en stijlen eigen gemaakt, dus leg haar gerust je wensen voor.

Werkwijze realistisch portret

Rineke komt fotograferen op de locatie die jij uitkiest. Dit decor wordt de prachtige achtergrond van het schilderij. Om te zorgen voor een messcherpe foto, gebeurt de fotografie bij voorkeur op een dag in de lente of zomer, als er voldoende licht is.

Uit het totaal van ongeveer dertig foto’s maakt Rineke een selectie van haar favorieten, die je per mail krijgt. Ben je het eens met haar keuze, dan gaat ze het doek opzetten. Tussendoor krijg je geen foto’s van de vorderingen; pas als het naar Rineke’s mening af is krijg je het te zien. Dan is er altijd nog een mogelijkheid om kleine aanpassingen te doen.

Werkwijze stripachtig portret

Voor een portret is stripstijl kun je zelf een aantal foto’s aanleveren, omdat deze stijl veel minder gedetailleerd en precies is dan de realistische. Op basis van jouw foto’s doet Rineke een voorstel en als dat akkoord is, kan ze aan de slag. Wil je toch liever dat ze foto’s komt maken, dan is in overleg veel mogelijk, tegen vergoeding van de reiskosten en werkuren.

Tussendoor krijg je geen foto’s van de vorderingen; pas als het naar Rineke’s mening af is krijg je het te zien. Dan is er altijd nog een mogelijkheid om kleine aanpassingen te doen.

Deadline voor een portret in opdracht

Dankzij de 24-uurs economie en binnen-een-werkdag bezorging door online winkels, zijn we gewend aan supersnelle levering. We zijn het wachten ontwend. Maar een realistisch schilderij op bestelling kost circa drie maanden, van het eerste contact tot de levering.

Rineke: ‘Het is een portret voor de rest van je leven, en voor generaties na jou. Dus we nemen de tijd die het doek verdient om alles exact goed te krijgen. Het traject van foto’s nemen en samen de beste uitzoeken vinden opdrachtgevers altijd erg leuk, dat is voorpret. En als het doek af is en ik het kom brengen, dan is het enthousiasme helemaal groot. Het mooiste compliment vind ik dat mensen vaak stil worden als ze oog in oog staan met hun schilderij. Je eigen, unieke kunstwerk voor het eerst zien maakt elke keer weer iets los.’

Wil je meer weten?

Neem voor meer informatie contact op via sweetrabbit@planet.nl of bel 06 5559 6969.