Schilderij van een foto

Rineke Engwerda werkt ruim vijftien jaar als portretschilder, in opdracht van tientallen blije klanten. Ze maakt jouw schilderij van een foto (of meerdere foto’s), die ze zelf neemt. Om iemand goed vast te kunnen leggen moet ze die persoon eerst in het echt meemaken. Wat gebeurt er met je gezicht als je lacht? Wat spreekt er uit je ogen?

Voor de foto’s ga je samen naar een buitenlocatie die je zelf bepaalt, op een dag dat er genoeg licht is voor een messcherpe foto. Je draagt de kleding en accessoires die je graag op het schilderij wilt hebben, en gaat zitten of staan zoals jij dat prettig vindt. Een schilderij van foto(‘s) wordt pas boven verwachting goed, als jij jezelf kan zijn.

Waarom een schilderij van foto

Ooit, jaren geleden, waren foto’s heel bijzonder. Er kwam een grote machine aan te pas om ze te maken met een harde knal en een felle lichtflits. Met de opkomst van de fotografie leek de portretkunst voor altijd verleden tijd te zijn. Maar juist nu we alles overal met één klik vast kunnen leggen, maakt portretschilderen weer een flinke opmars.

Een schilderij van foto is bijzonder. Het legt jou vast in een bepaalde tijd, hoe je was als kind of (jong)volwassene. Een schilderij is voor de eeuwigheid, het is een familiestuk voor toekomstige generaties en wordt door de jaren heen steeds waardevoller. Zeker als je kiest voor het werk van een beeldend kunstenaar als Rineke Engwerda.

Opdracht geven voor schilderij van foto

Overweeg je een portretschilderij te laten maken? Op deze website vind je alle informatie over de tarieven, formaten en werkwijze van Rineke Engwerda. Heb je vragen en/of bijzondere wensen? Neem dan contact op via sweetrabbit@planet.nl of bel 06 55 59 69 69.