Portretschilderij in opdracht

Portretschilderij in opdracht, door een kunstenaar.

Rineke Engwerda schildert portretten in opdracht. De afgelopen twintig jaar legde ze bekende en onbekende mensen vast op doek, portretteerde ze kinderen, gezinnen en dierbaren.

Het geschilderde portret is al eeuwenlang onderhevig aan de mode. De fotografie leek korte tijd de doodssteek te zijn voor de stroming, maar blijkt intussen juist het tegenovergestelde. In een tijd waarin we alles vastleggen met een enkele klik, is de portretkunst weer sterk in opkomst.

Hyperrealistisch of stripachtig portret

Dankzij Rineke’s scherpe oog en vermogen om hyperrealistisch te schilderen, zijn haar portretten tijdloos en fris. Ze vangt het moment, de emotie, het karakter van de geportretteerde. Hieronder zie je een aantal voorbeelden. Verder naar beneden kun je ook haar portretten in stripachtige stijl bekijken. Fotorealistisch portret vanaf €1.250,-.  Staand, ten voeten uit 60cm x 150cm € 3.500,-

Geschilderd portret in stripachtige / abstractere stijl

Naast levensechte doeken, maakt Rineke ook stripachtige / abstractere portretten. Sinds ze als klein meisje betoverd werd door de eerste Manga tekenfilm op de Nederlandse televisie – Candy Candy – is deze stijl voor haar als een tweede natuur.  Stripachtig geschilderd portret vanaf € 625,- 40cm x40cm.   

Overweeg je een portretschilderij te laten maken? Neem dan contact op via sweetrabbit@planet.nl of bel 06 55 59 69 69.