Persoonlijk schilderij laten maken

Een persoonlijk schilderij laten maken door een beeldend kunstenaar met ervaring. Rineke Engwerda schildert al ruim twintig jaar portretten in opdracht, in haar hyperrealistische stijl. Ze heeft het vermogen om mensen en de wereld om hen heen weer te geven als een meesterlijke foto, waarop alles klopt. Hoe de stof valt, hoe de geportretteerde kijkt en wat er op de achtergrond gebeurt. Van haar vorige opdrachtgevers zal je vaak dezelfde reactie horen: ze werden er stil van toen Rineke hun schilderij onthulde.

Naast deze realistische stijl kun je ook kiezen voor een stripachtig portret. Deze stijl is speelser met invloeden van de Japanse mangakunst, die ook in Rineke’s autonome werk vaak opduikt. Ik wil meer weten over de stripachtige portretten >

Persoonlijk schilderij laten maken door beeldend kunstenaar

Om iemand te kunnen schilderen zoals hij of zij is, wil Rineke vooraf een persoonlijke ontmoeting. Zo kan ze zien wat er gebeurt met het gezicht als iemand lacht, welk karakter uit de blik spreekt en hoe iemands uitstraling is.

Tijdens dit bezoek neemt ze ook foto’s van de mensen of kinderen die ze gaat schilderen. Bij de fotosessie draag je de kleding die je graag op het doek wilt zien en het fotograferen gebeurt op de buitenlocatie die jij kiest. Deze locatie wordt de achtergrond van het doek.

Waarom mensen een persoonlijk schilderij laten maken

De voornaamste reden is het vastleggen van dierbaren op een doek met eeuwigheidswaarde. Geen vluchtige foto of een print op canvas, maar verf op linnen. Geef Rineke geel, rood, twee tinten blauw, zwart en wit, en ze mengt elke mogelijke kleur die er bestaat. In één keer raak, puur op gevoel. Zoals ze het zelf zegt: ‘Ik ben net zo’n machine die bij de Praxis staat, hahaha!’.

Rineke is een schilder van formaat en sommige opdrachtgevers bestellen een portret, puur en alleen omdat zij het maakt. Want behalve een schilderij van mensen waar je van houdt, heb je straks een kunstwerk in handen van een beeldend kunstenaar die al jaren (inter)nationaal exposeert en verkoopt.

Wil je meer weten?

Op deze website vind je informatie over de mogelijkheden voor een geschilderd portret, de standaardafmetingen en de tarieven. Heb je speciale wensen of een vraag? Neem dan contact op via sweetrabbit@planet.nl of bel 06 55 59 69 69.