Schilderij acrylverf

Het oog is een van de moeilijkste dingen om te schilderen. Het straalt licht uit en leven, en in een menselijk oog is vaak ook nog emotie te zien. Dieren, daarentegen, kijken juist weer neutraal, wat voor andere uitdagingen zorgt.

Beeldend kunstenaar Rineke Engwerda gebruikt voor elk schilderij acrylverf. Hiermee komen zowel de hyperrealistische, als de stripachtige, abstracte en grafische elementen in haar (autonome) doeken tot hun recht.

Gebruik voor elk schilderij acrylverf

Naast haar werk als autonoom kunstenaar schildert Rineke portretten in opdracht. Om de ogen van de geportretteerden feilloos weer te kunnen geven, schildert ze vingeroefeningen. Rineke:

‘Met een portret kun je de hoge kwaliteit van je werk laten zien. Het beeld moet niet alleen sprekend lijken op de geportretteerde; alles op het doek moet kloppen.’

‘Elk portret heeft z’n eigen uitdagingen. Bij de een is dat de manier waarop de stof valt. Bij de ander zijn het de haren. Bij een derde zijn het toch de ogen die de meeste aandacht vergen. Daarom pak ik voor elk schilderij acrylverf, zodat ik het doek rustig in laagjes op kan zetten. Een schilderij in acrylverf droogt heel snel; donkere kleuren drogen lichter op en andersom. Daar hou ik rekening mee bij het mengen van kleuren en zo wordt het schilderij exact zoals ik het hebben wil.’

Per schilderij acrylverf toepassen met andere technieken

Zoals veel schilders werkt Rineke grotendeels alleen, in haar atelier. Daar dompelt ze zich via internet onder in het werk van andere kunstenaars en ze bezoekt graag exposities bij galerieën en musea. Kunst is dus alomtegenwoordig, maar hoe boek je vooruitgang als je alleen bent met je werk, en ook je invloeden met niemand anders kunt bespreken? Rineke:

‘Het portretschilderen houdt mij scherp qua techniek. Ik experimenteer vaak om bepaalde elementen perfect op het doek te krijgen. Zoals ik standaard bij elk schilderij acrylverf toepas, zijn m’n technieken bij elk doek juist weer anders.’

Rineke uitnodigen voor een expositie

Heb je interesse in het exposeren of aankopen van Engwerda’s werk, of wil je meer informatie? Mail of bel dan naar sweetrabbit@planet.nl / 06 55 59 69 69.